Pirmadieniais-penktadieniais 7:00-15:00
Vaizdų aprašymas Jang trūkumas
Jang yra toks pat svarbus mūsų organizmui kaip saulė danguje. Jį galime įsivaizduoti kaip mūsų kūno akmenėlius, kurie teikia šilumą ir energiją, reikalingą visų mūsų organų veiklai ir kraujo judėjimui bei cirkuliacijai. Ji taip pat labai svarbi energijai ir šilumai organizme palaikyti.
Jang trūkumas yra labai panašus į Či trūkumą, tačiau jam būdingas intensyvesnis šalčio pojūtis, blyškumas, šaltos rankos ir kojos, protinio ir fizinio išsekimo jausmas. Susilpnėjęs inkstų ir blužnies jang lėtina virškinimą ir sukelia virškinimo problemų, pavyzdžiui, pilvo pūtimą, sulėtėjusią medžiagų apykaitą ir riebumą. Susilpnėjus inkstų jang, atsiranda tokių problemų kaip dažnas arba naktinis šlapinimasis, sumažėjęs lytinis potraukis, impotencija ir vaisingumo problemos. Organizmas sulaiko daugiau skysčių, todėl atsiranda patinimai, viduriavimas, praleidžiamos mėnesinės arba susilpnėja menstruacijų ciklas.
Gydant Jang trūkumą, keičiant mitybą, taikomi tie patys principai, kaip ir gydant Či trūkumą. Pagrindinis tikslas - palaikyti didelį blužnies išsiskyrimą. Vienintelis skirtumas yra tas, kad dėl Jang blužnies ir inkstų reikia pridėti karšto maisto ir atsisakyti žalio maisto, įskaitant lapines daržoves. Maisto sudedamųjų dalių santykis išlieka toks pat, kaip ir sergant blužnies Qi trūkumu.
Yangu Spleen trūkumas
Yangu Spleen trūkumas yra sunkesnis nei Qi trūkumas ir dėl jo labai sumažėja virškinimo efektyvumas. Pagrindinė dietos sudėtis nekeičiama, tačiau papildomai pridedama karštų maisto produktų ir prieskonių.
Yangu Inkstų nepakankamumas
Jang Ledviną reikia sušildyti ir sustiprinti per blužnį, naudojant Jang blužnį stiprinančią dietą. Taip pat naudinga pridėti tam tikrų specifinių Inkstus šildančių maisto produktų. Jei pacientas kenčia nuo patinimų, dietą galima papildyti diuretiniais maisto produktais, pavyzdžiui, virtais salierais ar salotomis.
Dietos paruošimo būdas
Pirmenybė teikiama kepimui, ilgam kepimui ir ilgam virimui. Paprastai tinka karšti pusryčiai, pavyzdžiui, grūdų košės, kiaušiniai, sriubos (grūdų, daržovių ar mėsos sultiniai). Nepatartina apsunkinti virškinimo žaliu maistu, kuris į organizmą atneša papildomą šaltį. Žiemą galime valgyti šiek tiek aštrų maistą, kuris sušildo ir sužadina energiją.
Blužnis: be maisto produktų, tinkamų Qi trūkumui gydyti, reikėtų akcentuoti šildantį maistą, pavyzdžiui, ryžius (ypač košės pavidalo), avižas, pastarnokus, saldžiąsias bulves, svogūnus, porus, sultinius, avieną, jautieną, vištieną, vištieną, krevetes, vaisių kompotus ir valgomuosius kaštonus. Taip pat padidinkite prieskonių, tokių kaip džiovintas imbieras, gvazdikėliai, paprika, kardamonas, cinamonas, rozmarinas, ciberžolė, žvaigždinis anyžius ir muskato riešutas, vartojimą.
Inkstai: Gvazdikėliai, ožragės sėklos, pankolis, juodieji pipirai, cinamonas, džiovintas imbieras, rozmarinas, žvaigždinis anyžius, graikiniai riešutai, kaštonai, pistacijos, ėriena, lašiša, juodosios pupelės, svogūnai, porai, laiškiniai česnakai, midijos, ėrienos ir jautienos inkstai.
Draudžiami maisto produktai
Žali vaisiai ir daržovės, daigai ir salotos, špinatai, pomidorai, sojų pupelės, tofu, lipnūs ryžiai, kiaušiniai, jūros dumbliai, pernelyg sūrus ar saldus maistas, pieno produktai, actas, riešutai ir sėklos, sojų pienas, atšaldyti gėrimai arba gėrimai su ledu.
Visi šilti. Visiškai atsisakykite šalto maisto. Žiemą tinkamai apsirenkite, kad iš kūno neišsisklaidytų jang energija.
Mums reikia:
Darbo eiga:
Imbierą nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nuvalykite svogūnus ir supjaustykite juos mažomis juostelėmis. Judo ausis užpilkite šiltu vandeniu, palikite pastovėti apie 15 minučių, tada nuspauskite vandenį ir smulkiai supjaustykite. Viską sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite 30 minučių. Pagardinkite druska ir patiekite.
Ši sriuba labai naudinga nuovargiui, šaltkrėčiui, virškinimo sutrikimams po viduriavimo ar peršalimo ir apetito stygiui gydyti.
Išbandykite pėdų vonelę vakare. Į karštą vandenį įberkite 2 valgomuosius šaukštus valgomosios druskos, Epsomo druskos arba žolelių ar vaistažolių aliejų (čiobrelių, rozmarinų, gvazdikėlių). Pamirkykite kojas vandenyje 20-30 minučių. Prie stalo paruoškite virdulį su karštu vandeniu, kad galėtumėte papildyti vandens atsargas. Kiekvieną kartą pripildami vandens, ištraukite kojas, kad nenusidegintumėte. Vonia skatins šildymą ir medžiagų apykaitą bei padės sušilti rankoms ir pėdoms. Po vonios galite pėdas pamasažuoti "Alpa" ar kitu žolelių šildomuoju kremu. Palaiko inkstų energiją.