Pirmadieniais-penktadieniais 7:00-15:00
Vaizdų aprašymas
Sausra yra rudens patologija ir į organizmą patenka per nosį arba burną. Ji įsiskverbia į plaučius ir išsausina skysčius, todėl dehidratuoja kraujas ir maitinamoji energija bei pablogėja organizmo drėkinimas. Sausumas labai panašus į Yin trūkumą ir gali atsirasti dėl jo.
Pagrindiniai sausumo simptomai:
Sausumą gali sukelti karštis arba šaltis.
Šiltas sausumas: pasireiškia rudenį, indėnų vasarą arba pavasarį. Jis pažeidžia gynybinę Wei Qi, odos ir plaučių energiją. Pasireiškia karščiavimu, šaltkrėčiu, galvos skausmu, lengvu prakaitavimu, sausa gerkle ir nosimi bei troškuliu.
Šaltoji sausra: Ji atsiranda dėl šaltų rudens dienų. Ji pasireiškia oda ir plaučiais, gana karščiuojančia, užgulta nosimi be sausumo, plona flegma, sausomis lūpomis. Sausumas gali greitai pereiti į karštį.
Sausumas pirmiausia veikia plaučius ir skrandį bei su jais susijusius audinius. Sausumas gali būti susijęs arba nesusijęs su Yin trūkumu. Maisto produktai, skirti sausumui drėkinti, paprastai sutepa ir gamina gleives, o tai juos skiria nuo Yin stiprinančių maisto produktų. Norint tinkamai drėkinti organizmą, rekomenduojama vartoti garuose virtas ar troškintas daržoves ir laikytis gėrimo režimo.
Venkite
Kinų gydytojai sako, kad esant sausumo vaizdams neužtenka gerti vandenį, bet būtina valgyti vandenį. Tai reiškia, kad reikia valgyti daugiau maisto produktų, kuriuose yra skysčių. Sriubų, daržovių, vaisių. Valgyti tik bandeles būtų netinkamas kelias.
Rekomenduojamas gėrimo režimas:
Mums reikia:
Gaminimo eiga:
1 l vandens užvirinkite lelijų svogūnėlius ir virkite 30 min. ant silpnos ugnies. Sudėkite 100 g supjaustytų šparagų ir virkite dar 30 minučių. Patiekite 2 kartus per dieną. NESŪDYKITE!
Reikia: 1:
Procedūra: 1:
Išmirkykite džiovintą Hericium, smulkiai supjaustykite svogūną, kubeliais supjaustykite tofu ir varškę ir viską sumaišykite. Iš "Hericium" išspauskite vandenį ir supjaustykite gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną, tofu, varškę, "Hericium" ir žemės riešutus ir viską sumaišykite. Įmaišykite Shoyu, medų ir druską. Įpilkite 1 puodelį vandens, užvirinkite, nukoškite ir virkite apie 15 minučių. Apšlakstykite sezamų aliejumi ir patiekite.