Pasirinkite šalį, į kurią norite, kad prekės būtų pristatytos. Tinklalapį atitinkamai pritaikysime, kad galėtumėte pasirinkti pristatymą ir sumokėti už užsakymą.

Sausas maitinimas

Sausas maitinimas

Vaizdų aprašymas

Sausra yra rudens patologija ir į organizmą patenka per nosį arba burną. Ji įsiskverbia į plaučius ir išsausina skysčius, todėl dehidratuoja kraujas ir maitinamoji energija bei pablogėja organizmo drėkinimas. Sausumas labai panašus į Yin trūkumą ir gali atsirasti dėl jo.

Sausumo simptomai vaizdas

Pagrindiniai sausumo simptomai:

  • Burnos ir gerklės sausumas
  • Sausa oda, lūpos, gleivinės, akys
  • Įdubusios akys
  • Sumažėjęs šlapinimasis
  • Vidurių užkietėjimas
  • Seilių ritinėliai ant liežuvio

Sausumą gali sukelti karštis arba šaltis.

Šiltas sausumas: pasireiškia rudenį, indėnų vasarą arba pavasarį. Jis pažeidžia gynybinę Wei Qi, odos ir plaučių energiją. Pasireiškia karščiavimu, šaltkrėčiu, galvos skausmu, lengvu prakaitavimu, sausa gerkle ir nosimi bei troškuliu.

Šaltoji sausra: Ji atsiranda dėl šaltų rudens dienų. Ji pasireiškia oda ir plaučiais, gana karščiuojančia, užgulta nosimi be sausumo, plona flegma, sausomis lūpomis. Sausumas gali greitai pereiti į karštį.

Jauna, graži, ispanė, moteris, guli, ant, sofos, serga, su

Bendrieji mitybos principai paveiksle

Sausumas pirmiausia veikia plaučius ir skrandį bei su jais susijusius audinius. Sausumas gali būti susijęs arba nesusijęs su Yin trūkumu. Maisto produktai, skirti sausumui drėkinti, paprastai sutepa ir gamina gleives, o tai juos skiria nuo Yin stiprinančių maisto produktų. Norint tinkamai drėkinti organizmą, rekomenduojama vartoti garuose virtas ar troškintas daržoves ir laikytis gėrimo režimo.

Rekomenduojami maisto produktai

  • Nedidelis kiekis pieno ir pieno produktų (sviesto, jogurto)
  • Vaisiai: kriaušės, obuoliai, bananai
  • Sojų produktai: tofu, tempeh, sojų pienas
  • Grūdai: miežiai, grikiai
  • Grybai: medūzos (Judo ausis), Hericium
  • Riešutai ir sėklos: migdolai, pušų sėklos, žemės riešutai, sezamo sėklos
  • Mėsa: kiauliena, silkė
  • Daržovės: griežčiai, cikorijos, pastarnokai, kaliaropės, salotos, šparagai, žiediniai kopūstai, baklažanai, žirniai, ankštinių augalų daigai


Venkite

  • Kepto, kepto ir ant grotelių kepto maisto
  • džiovintų maisto produktų (pyragaičių ir duonos)
  • Karšto ir kaitinančio maisto (aitriųjų paprikų, kario, džiovinto imbiero, cinamono, gvazdikėlių, avienos, elnienos, šernienos)
  • Stiprusis alkoholis ir raudonasis vynas

Klinikinės pastabos

Kinų gydytojai sako, kad esant sausumo vaizdams neužtenka gerti vandenį, bet būtina valgyti vandenį. Tai reiškia, kad reikia valgyti daugiau maisto produktų, kuriuose yra skysčių. Sriubų, daržovių, vaisių. Valgyti tik bandeles būtų netinkamas kelias.


Rekomenduojamas gėrimo režimas:

  • 1 stiklinė virinto vandens su laimu, citrina arba medumi (esant vidurių užkietėjimui).
  • Nuo 10 iki 12 val.: 2 stiklinės virinto vandens arba žolelių arbatos (mėtų) skysčiams papildyti.
  • Nuo 15 iki 17 val.: 2 stiklinės vandens arba atskiestų daržovių sulčių (morkų, burokėlių, obuolių, kriaušių) detoksikacijai.
  • Vakare prieš miegą: stiklinė vandens arba vaistažolių arbatos, kad kraujas nesustorėtų

Receptai

Gydomoji sriuba, skirta sudrėkinti

Mums reikia:

  • Reikės: 50 g lelijų svogūnėlių (Bai Hé)
  • 100 g supjaustytų šparagų

Gaminimo eiga:

1 l vandens užvirinkite lelijų svogūnėlius ir virkite 30 min. ant silpnos ugnies. Sudėkite 100 g supjaustytų šparagų ir virkite dar 30 minučių. Patiekite 2 kartus per dieną. NESŪDYKITE!

Šparagai, sriuba, ant, medinis, stalas
Varškė su Heričiumi

Reikia: 1:

  • Reikės: 100 g tofu
  • 20 g Hericium grybų
  • 15 g kietosios varškės
  • 15 g žemės riešutų
  • 1 pavasarinio svogūno
  • 1½ valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas Shoyu
  • 1 arbatinis šaukštelis medaus
  • druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis sezamo aliejaus

Procedūra: 1:

Išmirkykite džiovintą Hericium, smulkiai supjaustykite svogūną, kubeliais supjaustykite tofu ir varškę ir viską sumaišykite. Iš "Hericium" išspauskite vandenį ir supjaustykite gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną, tofu, varškę, "Hericium" ir žemės riešutus ir viską sumaišykite. Įmaišykite Shoyu, medų ir druską. Įpilkite 1 puodelį vandens, užvirinkite, nukoškite ir virkite apie 15 minučių. Apšlakstykite sezamų aliejumi ir patiekite.