Pasirinkite šalį, į kurią norite, kad prekės būtų pristatytos. Tinklalapį atitinkamai pritaikysime, kad galėtumėte pasirinkti pristatymą ir sumokėti už užsakymą.

Valgymas drėgname karštyje (Shi Re)

Valgymas drėgname karštyje (" Shi Re")

Vaizdų aprašymas

Drėgnas karštis - tai drėgmės ir karščio derinys. Drėgmė dažniausiai susidaro dėl susilpnėjusios blužnies funkcijos, kuri blogai transformuoja maistą ir sukelia patologinę drėgmę. Karštis gali susidaryti vartojant "ugningą" maistą (aštrų, karštą, keptą, riebų, alkoholį ir t. t.) arba susidaryti dėl per didelių ar slopinamų emocijų ir stresų. Kai šie du ingredientai susijungia, susidaro vadinamoji drėgna šiluma, kurią galima palyginti su klijais, sandarinančiais audinius. Tai panašu į Vakarų medicinoje vartojamą lėtinio uždegimo sąvoką.


Dermatitas, egzema, alergija, psoriazė, koncepcija, susierzinimas, jauna, indėnė, moteris, braižymas

Drėgno karščio vaizdo simptomai

Drėgnas karštis kepenyse ir tulžies pūslėje:

  • Spaudimo ir deginimo jausmas apatinėje šonkaulių dalyje
  • Geltonas riebalinis sluoksnis ant liežuvio šaknies
  • Dirglumas ir irzlumas
  • Kartumas burnoje
  • Drėgnas odos uždegimas
  • Pykinimas
  • Genitalijų srities ir kirkšnių paraudimas ir patinimas
  • Konjunktyvitas
  • Kvapnus prakaitavimas
  • Gelta
  • Perdavimas į šlapimo pūslę ir inkstus

Kūno paviršiaus užkrėtimas:

  • Sunkus ir slogus jausmas galvoje
  • Karščio pojūtis be prakaitavimo
  • Galūnių nuovargis iki raumenų skausmo
  • Susilpnėjęs imunitetas (Wei Qi)

Odos ir raumenų užpuolimas:

  • Egzema ir bėrimai su geltonu skysčiu
  • Uždegiminės žaizdelės tarp pirštų
  • Niežulys (jei yra vėjas)

Sąnarių užkrėtimas:

  • Skausmingas fiksuotas sąnarių patinimas
  • Dilgčiojimas
  • Kraujo trūkumas kepenyse
  • Vidinis vėjas dėl nekontroliuojamų emocijų
  • Lengvas išorinio vėjo įsiveržimas dėl susilpnėjusio imuniteto (Wei Qi)

Invazija į blužnį ir skrandį:

  • Spaudimo jausmas krūtinėje ir skrandyje
  • Lipnumo pojūtis burnoje
  • Sulaužyto, pavargusio ir sunkaus kūno jausmas
  • putlios, smirdančios išmatos
  • pykinimas
  • Kvapnus prakaitavimas
  • Geltonas šlapimas
  • išangės niežėjimas ar deginimas
  • Niežtinčios, deginančios išskyros

Mitybos principai drėgname karštyje

Mitybos principai nelabai skiriasi nuo dietų, skirtų karščiui šalinti ir drėgmei šalinti, principų. Maisto sudedamųjų dalių proporcijos panašios, tik šiek tiek mažesnė angliavandenių dalis (20-30 %) ir daugiau ankštinių ir sojų baltymų vietoj gyvulinių. Ar tinka žalias maistas, priklauso nuo esamos drėgmės laipsnio. Reikėtų eksperimentuoti su skirtingais žalių, virtų ir daug angliavandenių turinčių maisto produktų santykiais.

Bendrieji principai

  • Valgykite mažiau ir pirmenybę teikite lengviems, paprastiems patiekalams
  • Gali tikti kai kurie žali maisto produktai ir sultys
  • Daug lengvai virtų lapinių daržovių
  • Paruošimo būdas: greitas virimas keptuvėje, troškinimas, blanširavimas, ilgas virimas

Brokoliai, yra, blanširuoti, verdančiame, vandenyje, nerūdijančio, nerūdijančio, plieno

Rekomenduojami maisto produktai

  • Grikiai, kviečiai, miežiai, adzuki pupelės, salierai, morkos, špinatai, mangoldai, baklažanai, kininiai kopūstai, pomidorai, brokoliai, žirniai, žiediniai kopūstai, šparagai, citrinos, spanguolės, griežčiai, rukola, salotos, ridikėliai, daikonas, ankštinės daržovės, mung pupelių ir liucernos daigai, tofu, tempeh, žalioji ir juodoji arbata, vanduo.
  • Kepenų ir tulžies pūslės drėgnam karščiui: mung pupelės, mung pupelių ir liucernų daigai, salierai, jūros dumbliai, salotos, tofu, lapiniai žalumynai, šitake grybai, mėtų arbata, chrizantemų arbata, kiaulpienių arbata.
  • Nuo drėgnos šlapimo pūslės karščio: adzuki pupelės, mung pupelės, miežinis vanduo, salierai, šparagai, atskiestos citrinų sultys, spanguolių sultys, mėlynės, arbūzai, kiaulpienių arbata, žalioji arbata.

Venkite

  • Alkoholio, riebaus ir kepto maisto, riebios mėsos, kiaušinių, sūrio, cukraus, koncentruotų saldiklių, šokolado, greito maisto, riešutų ir sėklų (ypač žemės riešutų), čili pipirų, cinamono, imbiero, juodųjų pipirų, česnako, garstyčių, krienų, kavos, acto, krevečių, per didelio druskos kiekio.

Klinikinės pastabos

  • Venkite drėgmę ir karštį skatinančių dietų.
  • Stiprinkite blužnį mėsos, daržovių ir grūdų sultiniais.
  • Pirmenybę teikite virtai mitybai, papildytai garuose virtų arba blanširuotų daržovių.
  • Nebijokite pridėti šiek tiek aštrių prieskonių (žalio imbiero, šafrano, čiobrelių, rozmarinų), kad padėtų suskaidyti drėgmę.
  • Būtinai pakankamai gerkite, kad palaikytumėte šlapimo pūslės funkciją.
  • Daržovių sultys (nešaldytos, atskiestos vandeniu) gerai drėkina karštį, tačiau nepersistenkite, kad nepakenktumėte blužniai.

Receptas

Ašarojus (Hatomugi, Yi Yi Ren)

Mėlynė yra vienas iš ilgiausiai pasaulyje auginamų javų, pasižymintis detoksikuojančiomis ir diuretinėmis savybėmis. Ji padeda nuo vėmimo, viduriavimo, virškinimo sutrikimų, geltos, dizurijos, auglių, raumenų ir sąnarių skausmo, kurį sukelia drėgmė ir vėjas, lėtina vėžinių ląstelių augimą ir šalina gleives.

Darbas's,Tears,Grain,Seed,In,Shape,Of,Hot,Cup

Lachrymation preparatas:

  • Ištuštinkite ašarų lašo paketėlį ant sausos karštos keptuvės ir kepkite, kol pajusite aromatą.
  • Palikite atvėsti ir supilkite į sandarų indelį.
  • Vartokite 2 kartus per dieną arba bent kartą per dieną.
  • 2 valgomuosius šaukštus arbatžolių su 4 griežinėliais žalio imbiero virkite 400 ml vandens.
  • Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir švelniai virkite 20 minučių.
  • Nuovirą perkoškite ir išgerkite.
  • Laikykite ašaras vėsioje vietoje ir pasigaminkite antrą sultinį, kurį virkite 30 minučių.


Naudokite ašarų vandenį:

  • Ašarų vandens neišmeskite, jį galima naudoti sriubai pagardinti arba rizotui gardinti.