Pasirinkite šalį, į kurią norite, kad prekės būtų pristatytos. Tinklalapį atitinkamai pritaikysime, kad galėtumėte pasirinkti pristatymą ir sumokėti už užsakymą.

Sveikų žmonių mityba

Kaip turėtume maitintis , jei esame gana sveiki

Dieta sveikatai ir Qi pusiausvyrai užtikrinti

Tai, ar esame sveiki, ar sergame, priklauso nuo iš protėvių paveldėtos esencijos kokybės ir stiprumo, maisto ir oro, kuriuo kvėpuojame, kokybės ir organų, kurie maistą ir orą paverčia Qi ir krauju, stiprumo. Tinkama mityba gali labai prisidėti prie mūsų sveikatos palaikymo ir stiprinimo. Pagal kinų mediciną blužnis yra svarbiausias organas, atsakingas už maisto pavertimą Qi ir krauju.

Blužnies funkcijos pagal TKM

Tradicinėje kinų medicinoje blužnis yra pagrindinis virškinimo sistemos ir bendros sveikatos organas. Ji yra virškinimo sinonimas. Ji atsakinga už maisto ir skysčių pavertimą į Qi ir kraują, kurie būtini visoms organizmo funkcijoms. Galima sakyti, kad tai yra mūsų kūno degalai. Blužnis iš maisto ištraukia esenciją, kuri vėliau naudojama energijai kurti ir visam kūnui maitinti. Todėl tinkama blužnies funkcija yra labai svarbi norint išlaikyti gerą sveikatą, stiprų imunitetą ir bendrą gyvybingumą.

Laiminga, šeima:,Motina,,Tėvas,,Vaikai,Sūnus,Ir,Dukra,Bėganti,Atgal

Bendrieji sveikų žmonių mitybos principai, stiprinantys blužnį

Sveikiems žmonėms rekomenduojama tinkamai maitintis, valgyti kokybišką maistą ir mitybą pritaikyti prie metų laikų.

  • Valgykite tikrą maistą: Valgykite natūralų maistą ir venkite perdirbtų maisto produktų. Tik tikras maistas gali suteikti jūsų organizmui tai, ko jam reikia. Tik tik tikruose maisto produktuose yra pakankamai kokybiškos Qi.
  • Valgykite įvairią mitybą: Jūsų mityba turėtų būti įvairi ir subalansuota, įskaitant sudėtingus angliavandenius, kokybiškus baltymus ir daug daržovių. Rekomenduojama valgyti sezoninius ir vietinius maisto produktus.
  • Valgykite termiškai apdorotą maistą: Valgykite virtą maistą, įskaitant daržoves, nes jis yra lengviau virškinamas ir švelnesnis virškinimo sistemai. Daržovės paprastai yra geresnės virtos nei žalios. Virti, troškinti ir kepti rekomenduojama labiau nei kepti ir kepti ant grotelių. Tai priklauso ir nuo sezono.
  • Valgykite reguliariai: Valgykite reguliariai ir tuo pačiu metu kiekvieną dieną, tai padeda harmonizuoti blužnies Qi. Geriausia būtų valgyti tris kartus per dieną, vengti "plepėjimo tarp valgymų".
  • Valgykite saikingomis porcijomis. Saikingas vartojimas padeda pagerinti virškinimą ir maistinių medžiagų įsisavinimą.
  • Gaminkite ir valgykite apgalvotai: Maistą ruošiant su meile ir rūpesčiu, sustiprėja jo teigiamas poveikis. Rekomenduojama skirti laiko maistingoms sriuboms, sultiniams ir troškiniams gaminti.
  • Venkite apsunkinančio maisto: Maistas, dėl kurio jaučiatės pavargę, išsipūtę ar netekę energijos, nėra naudingas. Visi šie požymiai rodo, kad jie jus silpnina.

Paprastai rekomenduojami maisto produktai blužniai stiprinti

  • Neutralaus ir šilto saldaus skonio: Tai grūdinės kultūros, tokios kaip baltieji ryžiai, avižos, grikiai, spelta kviečiai, ir šakniavaisiai, tokie kaip morkos, saldžiosios bulvės, moliūgai.
  • Lengvai virtos daržovės: žalios lapinės daržovės ir švelnios daržovės, pavyzdžiui, brokoliai ir pupelės, kurias reikia lengvai virti.
  • Baltymai: aukštos kokybės baltymų šaltiniai, pavyzdžiui, vištiena, jautiena, ėriena, žuvis, pavyzdžiui, skumbrė ir tunas.
  • Prieskoniai: nedideli kiekiai aštrių prieskonių, tokių kaip svogūnai, česnakai, šviežias imbieras, cinamonas, muskatas, pankolis.

Bendrieji maisto produktai, kurie apkrauna blužnį

  • Žalias ir šaltas maistas: Daržovių salotos, žali vaisiai, daigai ir grūdų daigai, tofu.
  • Drėgmę gaminantis maistas: Ledai, pieno produktai (išskyrus nedidelį kiekį sviesto ir jogurto), cukrus, šokoladas.
  • Perdirbti maisto produktai: Venkite eterių, dažiklių, konservantų ir chemiškai modifikuotų maisto produktų. Šie maisto produktai nesuteikia kokybiškos ir naudingos Qi ir silpnina blužnį.
Maistas,Produktai,Rekomenduojama,Dėl,Nėštumas.,Sveika,Dieta

Sezoninis valgymas tradicinėje kinų medicinoje (TKM)

Sezoninis maitinimasis TKM yra labai svarbus siekiant išlaikyti pusiausvyrą ir sveikatą. Kiekvienas metų laikas pasižymi savitomis energetinėmis savybėmis, kurias turėtų atspindėti mityba.

  • Pavasaris. Rekomenduojama valgyti lengvas, šviežias pavasarines daržoves, pavyzdžiui: ridikėlius, pavasarinius svogūnus, salotas, visų rūšių grūdus, ankštines daržoves žirnius, pupeles ir lęšius, žoleles, pavyzdžiui, kiaulpienes, margainius ir dilgėles, ir rūgštinius maisto produktus, kurie palaiko kepenų Qi.
  • Vasara: Tikslas - atvėsinti kūną ir skatinti širdies Qi. Mityba turėtų būti gaivinanti ir drėkinanti, įskaitant melionus, agurkus, pomidorus, jūros dumblius, grikius, kuskusą, daigus, bulgurą ir kt. Pirmenybė teikiama lengvai virtam arba trumpai virtam maistui.
  • Ruduo: Daugiausia dėmesio skiriama plaučių drėkinimui ir pasiruošimui šaltesniems mėnesiams. Rekomenduojama valgyti šiltesnį maistą, pavyzdžiui, sriubas, troškinius ir šaknines daržoves. Taip pat kriaušės, abrikosai, grikiai, kvinoja, ryžiai, mung pupelės, špinatai, burokėliai, morkos ir baltas sūrus maistas, pavyzdžiui, ridikėliai, krienai ir porai.
  • Žiemą: Žiema: Tikslas - palaikyti šilumą ir stiprinti inkstų Qi. Mityboje turėtų būti daug maistingų ir šildančių maisto produktų, pavyzdžiui, mėsos sultinių, šakninių daržovių, sėklų ir riešutų, ankštinių daržovių ir šiltų prieskonių, pavyzdžiui, imbiero ir cinamono. Pirmenybė teikiama ilgai virtam maistui.

Sezoninis TCM maitinimasis padeda organizmui prisitaikyti prie oro sąlygų pokyčių ir skatina bendrą harmoniją bei sveikatą.

Klinikinės pastabos

Laikydamiesi TKM mitybos principų galime pagerinti savo ilgalaikę sveikatą, padidinti atsparumą ligoms ir pasiekti geresnę gyvenimo kokybę. Mityba yra raktas į kūno ir proto harmoniją, o tinkamai ja vadovaudamiesi galime pasiekti optimalią sveikatą ir gerą savijautą.

Stiprinkite blužnį sultiniais iš mėsos, daržovių ir grūdų.

Viską darykite proporcingai. Pagrindinis kinų medicinos žodis yra "proporcingai". Bet koks kraštutinumas yra problema. Nevalgykite nuolat to paties maisto, valgykite įvairiai. Darykite ir valgykite viską, ką norite, bet saikingai.


Praktiniai patarimai

  • Maisto produktų vartojimas: Virškinimo procesas prasideda burnoje, todėl maistą reikia valgyti kruopščiai. Valgykite lėtai ir ramiai, atkreipkite dėmesį į maistą ir mėgaukitės juo.
  • Fizinis aktyvumas: Fizinis aktyvumas: svarbu pakankamai, bet ne alinančiai mankštintis. Pernelyg ilgas sėdėjimas ir mąstymas kenkia blužniai, todėl patartina sėdimą darbą derinti su fizine veikla.
  • - Poilsis ir miegas: Svarbu ne tik judėti, bet ir tinkamai ilsėtis. Stenkitės kuo daugiau miegoti iki vidurnakčio. Eikite miegoti tuo pačiu metu, o vakare pabaikite savo veiklą.
  • Kontroliuokite savo emocijas: Emocijos padeda harmonizuoti organizmo pusiausvyros sutrikimus. Problemų kyla, kai jų yra per daug, jos užsitęsia arba yra slopinamos. Leiskite joms laisvai tekėti, stebėkite jas, bet nesistenkite jų pernelyg sutramdyti ar joms pasiduoti.

Mityba yra pagrindinis sveikatos ir Qi pusiausvyros palaikymo elementas. Laikydamiesi šių principų galime palaikyti bendrą sveikatą ir gyvybingumą.

Užmegzkite gerus santykius , visi pirmiau išvardyti dalykai neturės didelės įtakos jūsų sveikatai, jei neužmegsite gerų santykių su jus supančiais žmonėmis. Su partneriu, vaikais, tėvais, giminaičiais, kolegomis darbe ir bendruomenės žmonėmis. Ir tai yra svarbiausia taisyklė iš visų.

Kardio, ištvermės, pratimai,,Naudokite, fitneso, laikrodį ir programėlę.

Mitybos planų pavyzdžiai

Mitybos planas blužniai stiprinti:

- Pusryčiai: Šilta košė su medumi ir cinamonu.

- Pietūs: garuose virtos daržovės su ryžiais ir vištiena.

- Vakarienė: Raudonųjų lęšių sriuba su morkomis ir imbieru.

Valgiaraštis, subalansuojantis Yin ir Yang:

- Pusryčiai: Šilta jazminų arbata su trupučiu medaus, viso grūdo duona su avokadu.

- Pietūs: šviežių daržovių salotos su tofu ir sezamo sėklomis.

- Vakarienė: Žuvis, virta garuose, su šakninėmis daržovėmis ir bulvėmis.

Išvada

Laikykitės pagrindinių principų:

  • Valgykite reguliariai ir ramiai.
  • Subalansuota mityba.
  • blužnies stiprinimas.
  • Rinkitės kokybišką maistą.
  • Maisto paruošimas atsižvelgiant į energetines savybes.
  • Mitybos pritaikymas prie metų laikų.
  • Valgykite lėtai ir ramiai.
  • Reguliari mankšta.
  • Tinkamas poilsis.
  • Viską darykite protingai.
  • Kontroliuokite savo emocijas.
  • Kurkite gerus santykius.