Pasirinkite šalį, į kurią norite, kad prekės būtų pristatytos. Tinklalapį atitinkamai pritaikysime, kad galėtumėte pasirinkti pristatymą ir sumokėti už užsakymą.

Valgymas prie ugnies ir karščio

Valgymas prie ugnies ir karščio

Šiluma organizme gali atsirasti keliais būdais:
  • Ji gali patekti į mus iš išorės kaip išorinis klimato patogenas, pavyzdžiui, per daug būnant saulėje arba užpuolus vėjo karščiui (paplitę virusai).
  • Tačiau dažniau karštis atsiranda valgant per daug ugningą maistą (aštrų, aštrų, keptą, alkoholį) arba dėl per didelio streso, pervargimo ar emocijų slopinimo. Stresas ir emocijos visada galiausiai virsta organizmo karščiu.


    Jauna, graži, moteris, su, rankomis, ventiliatoriumi, kenčianti, nuo, karščio ir

Ugnies ir karščio atvaizdo simptomai

Karštis organizme pasireiškia:

  • Nervingumas ir neramumas
  • Deginimo ir raudonio apraiškos ant odos
  • Įvairūs karščio simptomai ir pojūčiai
  • Migrena ir degančios akys
  • Pernelyg dideliu prakaitavimu
  • Kartumas burnoje ir troškulys
  • potraukis šaltiems gėrimams
  • Nemiga
  • Tamsus šlapimas ir sausos išmatos
  • Raudonas liežuvis

Bendrieji valgymo prie ugnies ir karščio principai

  • Šiomis ligomis sergantiems pacientams naudingi kartūs, šalti ir aštrūs maisto produktai.
  • Paprastai patartina vartoti daugiau žalio maisto, ypač vaisių ir daržovių.
  • Toks požiūris į mitybą taip pat naudingas žmonėms, sergantiems karščio pylimu ir Jang pertekliumi, net jei jie neturi jokių simptomų.


Ūmūs karščio vaizdai

  • Esant ūmiems karščio priepuoliams (pvz., vėjo karščio priepuoliui), svarbu stebėti, kad būtų suvartojama pakankamai skysčių. Geriausiai tinka vaisių ir daržovių sultys, žolelių arbatos ir sultiniai arba lengvos sriubos, geriausia šiltos arba kambario temperatūros.
  • Geriausia vengti atšaldytų ar ledinių skysčių, nes jie gali turėti žalingą poveikį blužniai.
  • Vėstant ir karščiuojant būtina atverti poras (prakaituoti), kad pasišalintų kenksmingi organizmai. Padeda aštrūs vėsūs ir dėmesį blaškantys maisto produktai, pavyzdžiui, pipirmėtės, kriaušės, ridikėliai, krienai ir kopūstai.
  • Venkite šildančių maisto produktų, tokių kaip ėriena, jautiena, vištiena, vėžiagyviai ir šildantys prieskoniai.


Lėtiniai karščio vaizdiniai

  • Netinkami maisto produktų karščio esmę didinantys gaminimo būdai, pavyzdžiui, kepimas, skrudinimas, kepimas ant grotelių ir gruzdinimas.
  • Rekomenduojami lengvesni terminiai apdorojimo būdai, pavyzdžiui, virimas garuose ir greitas kepimas wok keptuvėje.
  • Kai kurie sveiki neapdoroti maisto produktai yra naudingi (išskyrus skrandžio karštį), derinkite juos su virtais arba lengvai blanširuotais maisto produktais.
Agurkų,salotos,su,ridikėliais,ir,avokadais,grietinėle,padažu,ir,krapais

Rekomenduojami maisto produktai

Paprastai prie karščio ir ugnies: salierai, špinatai, mangoldai, agurkai, salotos, ridikėliai, šparagai, baklažanai, lapiniai kopūstai, kininiai kopūstai, pomidorai, brokoliai, žiediniai kopūstai, cukinijos, obuoliai, kriaušės, kantalupa, baklažanai, kviečiai, miežiai, tofu, tempeh, sojų pienas, jogurtas, mung pupelių ir liucernos daigai, jūros dumbliai, spirulina, krabų mėsa.

Karštam skrandžiui: ryžiai, miežiai, avižų košė, bananai, avokadas, agurkai, špinatai, salotos, raktažolės, vandens kruopos, kopūstai (virti arba sultys), tofu, sojų pienas, jogurtas.

Kepenų karščiavimas: Pipirmėtės, mungo pupelės ir jų daigai, salierai, ropės, baltieji ridikai (daikonai), jūros dumbliai, salotos, kiaulpienės, agurkai, vandens kruopos, krienai, baklažanai, tofu.

Krapai, obuoliai, kriaušės, persikai, braškės, citrinos, ridikėliai, moliūgai, kopūstai, žiediniai kopūstai, špinatai, mangoldai, vandens kruopos.

Karštam kraujui: baklažanai, špinatai, mangoldai, mangoldai, špinatai, kaki, citrina, salierai, salotos, alyvuogės.

Draudžiami maisto produktai

Viskas, kas aštru, aštru, kepta, skrudinta, gruzdinta ir aštru: aitriosios paprikos, cinamonas, imbieras, karis, juodieji pipirai, česnakai, garstyčios, krienai, kava, šokoladas, kaitintas augalinis aliejus, raudona mėsa (ypač aviena), vištiena, kietasis alkoholis, raudonasis vynas, actas, krevetės, krevetės-mandagos, sūris, kiaušiniai, per didelis druskos kiekis, žemės riešutai.

Klinikinės pastabos

  • Pasirūpinkite savo emocijomis, išbandykite meditaciją, jogą, Tai Ji, Qi Gong arba kvėpavimo pratimus.
  • Prieš miegą pasigaminkite melisos arbatos.
  • Jei jaučiate karščiavimą ir pykinimą ar šleikštulį, prieš kiekvieną valgį išgerkite grūdų nuoviro, pagaminto iš batatų.
  • Jei jaučiate deginimo jausmą ir nejaučiate pykinimo, o maistas nekyla, pasiruoškite grūdų nuoviro iš baltųjų grikių.

Receptai

Grūdų sultinio receptas

Mums reikia:

  • Reikės: 2 valgomųjų šaukštų grūdų
  • 1 l vandens
  • žiupsnelio druskos


Darbo eiga:

  • Užvirinkite dribsnius su vandeniu, nukaiskite, virkite 2 valandas ir patiekite.

Grynas, žuvis, sultinys, į, troškintuvas, viršus, vaizdas