Pirmadieniais-penktadieniais 7:00-15:00
Austrių grybas(Pleurotus ostreatus, austrių grybas) - tai sumedėjęs, skanus grybas, kurį galima rasti ir mūsų šalyje ir kuris paprastai parduodamas prekybos centruose. Grybo pavadinimas kilo nuo jo formos ir spalvos, primenančios austrę. Grybo kepurėlė yra 5-35 cm skersmens. Jaunų grybų kepurėlė plokščia, vėliau ji suplonėja ir įgauna austrės formą, yra pilkos arba mėlynai pilkos spalvos. Grybas auga kekėmis, kurios gali sverti kelis kilogramus.
Laukinėje gamtoje jis aptinkamas nuo gegužės iki žiemos mėnesių, jei temperatūra per daug nenukrenta, daugiausia lapuočių miškuose. Jis taip pat auginamas komerciniais tikslais, nes turi didelę paklausą. Grybas šimtmečius naudojamas tradicinėje kinų medicinoje, pirmieji rašytiniai šaltiniai apie jį pateikti dar Shennong Bencao Jing tradicinės kinų medicinos materia medica. Dirbtinis jo auginimas datuojamas 199 m. po Kr. Europos žemyne grybą pirmą kartą 1775 m. aprašė danų gamtininkas N. J. Freiherr. Jis pavadino jį Agaricus ostreatus. Pavadinimą pakeitė vokiečių mikologas P. Kummeris.
Jame yra daug biologiškai aktyvių medžiagų.
Norėtume jus informuoti, kad mūsų svetainėje nebegalima pateikti teiginių, kurie galėtų sudaryti įspūdį apie kokį nors gydomąjį vaistažolių ar grybų poveikį. Dabartiniai ES teisės aktai tai draudžia. Nors tradicinė kinų medicina gyvuoja jau tūkstančius metų ir yra išbandyta su daugybe pacientų. Tuo pačiu metu mes neturime net užsiminti apie šiuolaikiniais moksliniais tyrimais įrodytą poveikį. Tačiau mes tikime savo klientų sveiku protu. Išsamios informacijos apie vaistažoles ir grybus ieškokite viešai prieinamuose šaltiniuose internete. Pavyzdžiui, vertingos informacijos galima rasti adresu www.tcmencyklopedie.cz.