Pasirinkite šalį, į kurią norite, kad prekės būtų pristatytos. Tinklalapį atitinkamai pritaikysime, kad galėtumėte pasirinkti pristatymą ir sumokėti už užsakymą.

Raviolai, įdaryti šitake ir bryndza su beurre blanc padažu

Raviolai, įdaryti šitake ir bryndza su beurre blanc padažu

"MycoMedica" kulinarijos knyga

Sudedamosios dalys:

30 g džiovintų šitake grybų

100 g pancetos

2 skiltelės česnako

2 askaloniniai česnakai

125 g bryndzos

70 ml grietinėlės

300 g žirnelių (šviežių)

250 g sviesto

baltojo pusiau saldaus vyno

vyno acto

keli lašai laiškinio česnako aliejaus

pipirų

druskos

Raviolių ingredientai:

Reikės: 400 g paprastų miltų

4 kiaušiniai

1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus

druskos

Procedūra:

Džiovintus šitake grybus 30 minučių pamirkykite karštame vandenyje.

Sausai apkepkite pancetą (ji išskirs pakankamai riebalų). Riebaluose apkepkite mažesniais gabalėliais supjaustytus grybus. Žirnelius apie 1-2 min. pakaitinkite verdančiame vandenyje ir atvėsinkite lede.

Dabar paruoškite raviolių tešlą. Virtuvės stalviršį pabarstykite miltais ir padarykite jame duobutę. Į duobutę įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir šaukštą alyvuogių aliejaus. Išminkykite tešlą, kad ji būtų lygi ir šiek tiek lipni (tai galite padaryti ir virtuviniu kombainu). Padalykite tešlą į mažesnius gabalėlius, pabarstykite miltais ir iškočiokite į plonus lakštus, iš kurių išpjaukite apskritimus (jei neturite pjaustyklės, galite naudoti stiklinę).

Dabar paruoškite įdarą. Išplakite brinzą su trupučiu grietinėlės, įberkite druskos, pipirų, keptų grybų ir šį įdarą sudėkite į konditerinį maišelį su antgaliu.

Įdarą išspauskite į apskritimų vidurį ir tešlos kraštus lengvai aptepkite vandeniu. Ant viršaus uždėkite antrąjį lakštą ir užspauskite kraštus. Virkite verdančiame vandenyje maždaug 3-4 minutes.

Galiausiai paruoškite beurre blanc padažą. Svieste pakepinkite askaloninius česnakus ir česnaką. Supilkite baltąjį pusiau saldų vyną ir vyno actą. Užvirinkite ir perkoškite. Perkoštą skystį dar kartą pašildykite, nukelkite nuo ugnies ir palaipsniui įmaišykite šaltą sviestą. Svarbu, kad sviestas nesusitrauktų. Galiausiai supilkite likusią grietinėlę ir suplakite. Susidarys kreminis padažas. Jei jis nepakankamai tirštas, reikia įdėti daugiau sviesto. Į beurre blanc padažą sudėkite garuose virtus žirnelius ir švelniai pašildykite. Neužvirkite, kitaip jis sutirštės!

Patiekite lėkštėje. Pirmiausia raviolus, tada užpilkite padažu, pabarstykite kepta pancetta ir apšlakstykite aitriųjų svogūnų aliejumi.

Sudėtingumas Porcijų skaičius Paruošimo laikas Bendras laikas

sunkiau t 425 min60 min