Pirmadieniais-penktadieniais 7:00-15:00
30 g džiovintų šitake grybų
100 g pancetos
2 skiltelės česnako
2 askaloniniai česnakai
125 g bryndzos
70 ml grietinėlės
300 g žirnelių (šviežių)
250 g sviesto
baltojo pusiau saldaus vyno
vyno acto
keli lašai laiškinio česnako aliejaus
pipirų
druskos
Reikės: 400 g paprastų miltų
4 kiaušiniai
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
druskos
Džiovintus šitake grybus 30 minučių pamirkykite karštame vandenyje.
Sausai apkepkite pancetą (ji išskirs pakankamai riebalų). Riebaluose apkepkite mažesniais gabalėliais supjaustytus grybus. Žirnelius apie 1-2 min. pakaitinkite verdančiame vandenyje ir atvėsinkite lede.
Dabar paruoškite raviolių tešlą. Virtuvės stalviršį pabarstykite miltais ir padarykite jame duobutę. Į duobutę įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir šaukštą alyvuogių aliejaus. Išminkykite tešlą, kad ji būtų lygi ir šiek tiek lipni (tai galite padaryti ir virtuviniu kombainu). Padalykite tešlą į mažesnius gabalėlius, pabarstykite miltais ir iškočiokite į plonus lakštus, iš kurių išpjaukite apskritimus (jei neturite pjaustyklės, galite naudoti stiklinę).
Dabar paruoškite įdarą. Išplakite brinzą su trupučiu grietinėlės, įberkite druskos, pipirų, keptų grybų ir šį įdarą sudėkite į konditerinį maišelį su antgaliu.
Įdarą išspauskite į apskritimų vidurį ir tešlos kraštus lengvai aptepkite vandeniu. Ant viršaus uždėkite antrąjį lakštą ir užspauskite kraštus. Virkite verdančiame vandenyje maždaug 3-4 minutes.
Galiausiai paruoškite beurre blanc padažą. Svieste pakepinkite askaloninius česnakus ir česnaką. Supilkite baltąjį pusiau saldų vyną ir vyno actą. Užvirinkite ir perkoškite. Perkoštą skystį dar kartą pašildykite, nukelkite nuo ugnies ir palaipsniui įmaišykite šaltą sviestą. Svarbu, kad sviestas nesusitrauktų. Galiausiai supilkite likusią grietinėlę ir suplakite. Susidarys kreminis padažas. Jei jis nepakankamai tirštas, reikia įdėti daugiau sviesto. Į beurre blanc padažą sudėkite garuose virtus žirnelius ir švelniai pašildykite. Neužvirkite, kitaip jis sutirštės!
Patiekite lėkštėje. Pirmiausia raviolus, tada užpilkite padažu, pabarstykite kepta pancetta ir apšlakstykite aitriųjų svogūnų aliejumi.
Sudėtingumas Porcijų skaičius Paruošimo laikas Bendras laikas
sunkiau t 425 min60 min