Pirmadieniais-penktadieniais 7:00-15:00
Reikės: 50 g džiovintų šitake grybų.
400 g šviežių makaronų
150 ml baltojo vyno
450 ml crème fraîche (receptas toliau)
3 skiltelės česnako
2 askaloniniai česnakai
40 g sviesto
parmezano
druskos
pipirai
Kremo kremo: 500 ml mažiausiai 33 % plaktos grietinėlės (pageidautina pasterizuotos)
2 valgomieji šaukštai riebių pasukų
Džiovintus Shiitake grybus 30 minučių pamirkykite karštame vandenyje. Po to nusausinkite vandens perteklių.
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kad būtų kąsnio dydžio.
Smulkiai supjaustykite askaloninius česnakus, česnaką griežinėliais ir pakepinkite svieste. Apkepkite griežinėliais supjaustytus grybus ir supilkite baltąjį vyną. Leiskite alkoholiui išgaruoti ir sudėkite išvirtus makaronus su trupučiu krakmolingo vandens (vandens, kuriame virė makaronai).
Galiausiai sumaišykite su crème fraîche, kad gautųsi kreminis padažas. Pagardinkite druska, pipirais ir pabarstykite parmezanu. Patiekite lėkštėje.
Sviestinėje sumaišykite grietinėlę su pasukomis ir uždenkite folija arba kepimo popieriumi. Palikite stiklainį kambario temperatūroje (22-25 °C) 12-24 valandas, kol kremas sutirštės. Jei po 24 valandų kremas nesutirštėjo, pastatykite jį į šiltesnę vietą. Paruoštą kremą išmaišykite ir atšaldykite šaldytuve.
Sudėtingumas Porcijų skaičius Paruošimo laikas Bendras laikas
Lengva 410 min30 min