Pasirinkite šalį, į kurią norite, kad prekės būtų pristatytos. Tinklalapį atitinkamai pritaikysime, kad galėtumėte pasirinkti pristatymą ir sumokėti už užsakymą.

Kraujo stazės dieta (Xue Yu)

Kraujo stazės dieta (Xue Yu)

Kraujas - tai gyvybę teikiantis skystis, cirkuliuojantis kraujagyslėse. Jis turi tris pagrindines užduotis:
  • Jis maitina kūną
  • drėkina organizmą
  • Jis yra mūsų psichikos materialusis pagrindas

Širdis, blužnis ir kepenys yra glaudžiausiai susijusios su krauju. Kraujo susidarymui kinų medicinos požiūriu įtakos turi iš maisto gaunamos esencijos transformacija ir iš inkstų gaunamos Jing esencijos transformacija. Iš maisto gaunama esencija perneša blužnies Či energiją į plaučius, kur ji susimaišo su gryna įkvepiama Či, praturtinta plaučių ir širdies energija, ir prasiskverbia į kraujagysles, kur susimaišo su krauju, kad jį papildytų ir su juo susilietų. Esmės transformacija iš inkstų vyksta kaulų čiulpuose ir kepenyse.

Kad kraujas galėtų atlikti savo funkcijas, jis turi nuolat cirkuliuoti kraujagyslėse. Kartais dėl tam tikrų priežasčių jo tekėjimas sulėtėja, o vėliau sustoja, sukeldamas užsikimšimą, kurį vadiname kraujo stazė (Xue Yu). Kraujo stazės priežastis gali būti kepenų Qi sąstingis, šalčio prasiskverbimas į organizmą, kraujo sutirštėjimas dėl karščio, Qi susilpnėjimas, išorinis sužalojimas arba Yang susilpnėjimas ir vidinio šalčio atsiradimas.

Kraujo stazė sutrikdo Qi mechanizmą ir taip sudaro daugelio įvairių sveikatos problemų etiologinį pagrindą.

kraujas

Dažniausi kraujo stagnacijos simptomai

  • Pastovūs skausmai bet kurioje kūno vietoje (dažnai aštrūs, stiprėjantys spaudžiant ir sustiprėjantys naktį).
  • Apčiuopiamų darinių (fibroidų, cistų, polipų, endometriozės, auglių ir kt.) susidarymas.
  • Tamsiai pilka veido oda.
  • Purpurinės spalvos lūpos, nagai ir liežuvis.
  • Violetinės odos venos.
  • Skausmas menstruacijų metu.
  • Mėnesinių praleidimas arba vaisingumo problemos.

Bendrieji mitybos principai paveiksle

Pagrindiniai mitybos principai, susiję su kraujo stazės paveikslais, yra panašūs į tuos, kurie taikomi Qi energijos stagnacijos atveju. Reikėtų vengti maisto produktų ir įpročių, kurie apkrauna kepenis (ypač streso), sutrikdo Qi ir kraujo energijos cirkuliaciją arba vėsina ir siaurina kraujagysles.

Aštrus arba šildantis maistas paprastai naudojamas sustingusiam kraujui išjudinti. Jei paciento būklę apsunkina per didelis karštis arba Qi trūkumas, šiltą esmę turinčius ingredientus (pvz., papriką, imbierą ir česnaką) reikėtų vartoti atsargiai. Kraują stimuliuojančią dietą reikia atsargiai taikyti tais atvejais, kai kraujo sąstingis yra komplikuotas ar net sukeltas Qi ar Yang trūkumo.

Paprastai kraujo sąstingis yra kokios nors kitos ligos palydovas arba jį lydi kiti negalavimai. Tokiais atvejais, užuot visą dietą grindus kraują stimuliuojančiais maisto produktais, geriau tiesiog papildyti bet kokią tinkamą dietą keliais atrinktais maisto produktais iš toliau pateikto sąrašo. Jei pagrindinis negalavimas yra kraujo sąstovis, iš pradžių daugiau dėmesio galima skirti kraują skystinantiems maisto produktams. Paciento būklei pagerėjus, dietą galima atitinkamai koreguoti.

maistas

Rekomenduojami maisto produktai

  • Prieskoniai ir daržovės: ciberžolė, askaloniniai česnakai, porai, laiškiniai česnakai, imbieras, taro, baklažanai, bazilikas, paprika, muskato riešutas, raudonėlis, rozmarinas, baltieji pipirai.
  • Ankštinės daržovės ir riešutai: adzuki pupelės, kaštonai.
  • Mėsa ir žuvis: krabų mėsa.
  • Gėrimai: raudonasis vynas, žalioji arbata, oolong arbata.
  • Vaisiai ir daržovės: ridikėliai, melionai, pomidorai, kriaušės, vandens kaštonai.
  • Grybai: visų rūšių grybai (pievagrybiai, Judo ausys ir kt.).
  • Sėklos: lotoso sėklos, Jobo ašaros (paprastoji ašaržolė).
Kraujo stazė gimdoje
  • Baklažanai, jūros kopūstai, jūros dumbliai, Judo ausis.
Sūrus minkštinti kietumą
  • Krabų mėsa, medūzos, jūros dumbliai, nori (Porphyra umbilicalis), midijos, moliuskai, šamai (trepang), ausys, gudobelės.
Venkite
  • Maisto produktų su glitimu, pieno produktų, žalio maisto, šaldytų produktų, kokteilių. Maisto produktai neturi didelės reikšmės stazės susidarymui, tačiau jie gali atvėsinti organizmą.

Klinikinės pastabos

Maistas nuo vėžio
  • Gyvybiškai svarbūs grybai: reiši, koriolus, kordicepsas, agaricus, čaga, maitakė, hericium, enoki, šiitakė, pievagrybiai, agaricon, poliporus, poria, auricularia.
  • Sėklos: ašarojus, juodieji ryžiai.
  • Daržovės: ridikėliai, pomidorai, svogūnai, česnakai, porai, vasariniai svogūnai, brokoliai, kopūstai, lapiniai kopūstai, žiediniai kopūstai, žiediniai kopūstai, morkos, špinatai.
  • Vaisiai: kriaušės, melionai, vynuogės, avietės, mėlynės, agrastai, serbentai.
  • Kiti: vandens kaštonai, lotoso sėklos, linų sėmenys, adzuki pupelės, žalioji arbata, oolong arbata, nedidelis kiekis vyno, imbiero, pipirų, acto, tinkamas sūdymas, gudobelės, ciberžolė, krabų mėsa, medūzos, jūros dumbliai, nori (Porphyra umbilicalis), midijos, moliuskai, šamai (trepang), ausys.

Receptai

Duona iš sėklų

Mums reikia:

  • Reikės: 230 g saulėgrąžų sėklų
  • 2 kiaušinių
  • 30 g ispaninio šalavijo sėklų, išmirkytų 0,6 dcl vandens
  • 60 g auksinių linų sėmenų
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
  • 25 g psiliumo
  • 2 šaukšteliai kmynų sėklų
  • 2 valgomieji šaukštai obuolių sidro acto
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • Su vandeniu

Procedūra:

  • Išmirkykite ispaninio šalavijo sėklas vandenyje 5 min.
  • Saulėgrąžų ir linų sėklas su psyllium sumalkite virtuviniu kombainu.
  • Į sumaltas sėklas sudėkite likusius ingredientus ir palaipsniui pilkite vandenį, kol susidarys į tešlą panaši konsistencija.
  • Padėkite tešlą ant kepimo popieriaus į ikrų skardą ir kepkite 150 °C temperatūroje maždaug 2 valandas.
  • Kai iškeps, leiskite atvėsti ir išverskite iš indo. Duona turi būti žema, kad iškeptų, tešla dėl sėklų yra sunki. Todėl skardą pripildykite ne daugiau kaip iki pusės.
duona

Chia sėklų krekeriai

Reikės: 1:

  • Reikės: 1 dalies chia sėklų
  • 1 dalies saulėgrąžų sėklų
  • 1 dalis moliūgų sėklų
  • 1 dalis sezamo sėklų
  • 2 dalių vandens
  • 1 česnako skiltelė (susmulkinta)
  • 1 valgomasis šaukštas tarkuoto svogūno
  • Druska

Darbo eiga: 1:

Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Dideliame dubenyje sumaišykite visas sėklas. Mažesniame dubenyje gerai sumaišykite vandenį, česnaką ir svogūną, supilkite ant sėklų mišinio, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Palikite mišinį 30 minučių pastovėti, kol sutirštės. Mišinį mentele paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, mentele ar peiliu supjaustykite bet kokios formos gabalėliais ir kepkite apie 30-40 minučių.

Vėlgi, svogūną ar česnaką galite pakeisti rozmarinu, čiobreliais ar cinamonu ir pan.